eCarExpo i Göteborg

elmoped

Lantzen var under söndagen den 1 december 2019 och besökte eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg. På eCarExpo fanns många företag inom elbilar, elmopeder, elsparkcyklar och elcyklar representerade. Det första vi möttes av när vi klev in på mässan var en Volvo P1800 med eldrivlina, vilket såklart fångade vårt intresse direkt. En riktigt fin gammal P1800 med eldrift och i perfekt skick. Polestar 2 var en annan publikmagnet på mässan. Polestar är en del av Volvo Cars och Polestar 2 är deras första helt eldrivna bil. Bilen är riktigt snygg och om du planerar att köpa en elbil borde du helt klart överväga en Polestar 2.

Självklart hade Tesla en av de större montrarna på eCarExpo. På mässan fanns det även möjlighet att provköra flera intressanta elbilar, bland annat Audi E Tron, Renault Zoe och Mercedes-Benz EQC.

Vi hann inte provköra några elbilar men däremot provkörde vi olika elmopeder från märket NUI, klämde på elsparkcyklar från INOKIM och testade elcyklar från HAIBIKE. NUIs elmopeder gav som vanligt mersmak med sin höga kvalitetskänsla. Vi provkörde både deras mopeder och lätta motorcykel. Som vanligt slås man av den snabba gasrespons som en elmotor ger. Accelerationen kommer med en gång vilket är riktigt roligt. Deras lätta motorcykel kändes smidig och lätt. Med den otroliga accelerationen blir den ett väldigt roligt fordon för storstan.

Vi vred också på accelerationsrullen på KTMs nya generation av KTM Freeride E-XC hos Cross och Enduro Companiets monter. Det är andra generationen av Freeride E-XC el-enduro som CECs visade upp på mässan. En A1-registrerad enduro med ungefär två timmars batteritid för aktiv endurokörning. Detta är en enduro i dom mindre måtten som lämpar sig mer för den lite kortare och lättare föraren.

E-MC Sweden var även på plats under eCarExpo och visade upp elektriska motorcyklar från Energica. Energica är utvald till att vara leverantör av motorcyklar till Moto GP klassen Moto-E. Riktigt häftiga motorcyklar med mycket kräm och en räckvidd på hela 230 km stadskörning. Energica kommer i tre olika modeller, en sportmodell, en streetfighter och en streetfighter i mer klassiskt utförande.

Vi pratade också med Rideaway Göteborg. De visade ett gäng olika elcyklar bland annar en samling Haibike elcyklar. Haibike var en av de första företagen som satsade på elektriska cyklar, vilket visat sig varit en lyckad satsning. Haibike erbjuder endast elcyklar och riktar främst in sig på downhill och endurocyklar men har även ett urval av hybridcyklar.

Förutom elfordon fanns flera andra relaterade produkter representerade. Ett flertal tillverkare av laddstolpar ställde ut sina produkter. En annan populär monter tillhörde en solcellstillverkare. De lottade bland annat ut en carport med ett tak som bestod av solceller.

Efter att ha spenderat en eftermiddag på eCarExpo kände vi oss nöjda. Om du missade eCarExpo i Göteborg har du möjlighet igen den 7-9 februari 2020, då de besöker Friends Arena i Stockholm. Mer om det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *