Elmopederna ökar, fortsatt ökning år 2020?

Intresset för elmopeder har ökat under 2019 med fler elmopeder sålda någonsin och vi hoppas att denna kraftiga ökningen av elmopeder som vi ser kommer att fortsätta att öka även under 2020.

 

Att det är fler och fler som fått upp intresset för elmopeder råder ingen tvivel på. Dess otroliga flexibilitet och funktionalitet har gjort att många som åkt fossildriven moped förr gått över till eldriven och de som inte har haft ögonen på en moped förut har fått upp ögonen för den eldrivna mopeden. Elmopeden har inte lika höga krav på räckvidd som till exempel elbilen har och det är en av anledningarna att elmopeden har blivit så populär bland så väl ungdomar som jobbpendlare. 

 

Alltomelcyklar.se testade sex eldrivna mopeder och deras slutsats var “Ett alternativ till fossifordonet som är mycket realistiskt.” I deras artikel skriver de om just smidigheten hos en elmoped samt att de tror att den traditionella mopeder kommer att fasa ut av den eldrivna. 

 

Enligt Moped- och Motorcykelbranschen (McRF) har försäljningen av eldrivna mopeder ökat med 17% under periode januari till oktober under 2019 jämfört med 2018 detta trots avsaknaden av elfordonspremien under 2019. Än så länge är nästan var femte moped som säljs eldriven av de totalt knappt 13 000 mopederna som såldes under perioden januari till oktober under 2019. Denna siffran hoppas vi ökar under 2020 vilket troligtvis den kommer att göra med tanke på Bonus/Malus skattesystemet som får sig en översikt till 2020.

 

Med högre skatter på bilar under 2020 och populariteten hos elmopederna som bara ökar ligger som en bra grund för att försäljningen och utbudet av elmopeder kommer att öka under 2020.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *