Svenska Eltra lanserar tre nya elscootrar

När det pratas om elscootrar, eller elsparkcyklar som det också kallas, är det oftast de stora märkena så som Ninebot och Xiaomi som nämns. Branschen är dock glödhet och det startas nya företag hela tiden runt om i världen, som vill rida på omställningen till fossilfria transporter. En av de mest intressanta startupen inom elsparkcyklar i år kommer från Sverige och heter Eltra.

Eltra

Eltra bygger högpresterande elsparkcyklar för kunder med höga krav på effekt och komfort. De spelar helt enkelt i en helt annan liga än de vanliga hyrscootrarna. Sett till prestanda är deras dyraste modell mer lik än moped än en elcykel. Eltra lanserar nu tre nya modeller.

Eltra Ultra

Modell Ultra är Eltras prestandamodell. Denna scooter har det mesta du kan önska dig av en elsooter: hög motoreffekt, lång räckvidd och hög maxhastighet. Dessutom är elscootern stötdämpad fram och bak, samt har belysning och hastighetsmätare.

Specificationer:
Motoreffekt: 600 W
Maxhastighet: 45 km/h (Kan beställas med hastighetsbegränsning, 20km/h)
Räckvidd: upp till 100 km
Vikt: 24 kg
Maxlast: 120 kg
Batteri: 21 Ah Litumbatteri (52V)
Stötdämpare: Fram och bak
Laddtid: 6-8 timmar
Belysning: Fram och bak
Hopfällbar: Ja
Vattenresistent: Ja, IP54 klassad
Hastighetsmätare: LCD-display
Pris: 18 490 kr

eltra stötdämpning

Eltra Premium

Model Premium har det mesta som Ultra har, fast något lägre prestanda. Motoreffekten är 500W istället för Ultras 600W. Den är dessutom väsentligt lättare och har ett lägre pris. Eltra Premium går att beställa i två olika varianter beroende på önskad räckvidd.

Specifikationer:
Motoreffekt: 500 W
Maxhastighet: 45 km/h (Kan beställas med hastighetsbegränsning, 20 km/h)
Räckvidd: upp till 60 km/90-100 km (Premium, Premium +)
Vikt: 16 kg / 18 kg
Maxlast: 120 kg
Batteri: 15.6/21 Ah Litiumbatteri (48V)
Stötdämpare: Fram och bak
Laddtid: 6-8 timmar
Belysning: Fram och bak
Hopfällbar: Ja
Vattenresistent: Ja, IP54 kassad
Hastighetsmätare: LCD-display
Pris: 10 490 kr

eltra elsparkcykel

Eltra Urban

Model Urban är Eltras instegsmodell. Det är en lätt och smidig elscooter med en 350W motor. Räckvidden är upp till 40 km. Om du letar efter en prisvärd och smidig elsparkcykel kan detta vara modellen för dig

Specifikationer
Motoreffekt: 350 W
Maxhastighet: 35 km/h (Kan beställas med hastighetsbegränsning, 20 km/h)
Räckvidd: 40 km
Vikt: 13 kg
Maxlast: 120 kg
Batteri: 36V 10.4Ah Litiumbatteri
Stötdämpare: Fram och bak
Laddtid: 5-7 timmar
Belysning: Fram och bak
Hopfällbar: Ja
Vattenresistent: Ja, IP54 klassad
Hastighetsmätare: LCD-display
Pris: 8 940 kr

Vi på Lantzen hoppas att inom kort att kunna provköra dessa nyheter. Innan dess hittar ni mer information på eltrascooter.se.

En reaktion till “Svenska Eltra lanserar tre nya elscootrar”

 1. Nicolas Svara

  Vill lämna ett par korrigeringar. Eltra tillverkar inte elscootrar, de är importörer och återförsäljare. Scootrarna är färdiga modeller från tillverkaren ShengTe, bland annat ST1002 :
  https://zjstcy.m.en.alibaba.com/productgrouplist-802760910/ST1002.html

  Eltra beställer dessa i bulk, tillverkade färdiga med deras egna märke tryckt på chassit. Dussintals, kanske hundratals andra återförsäljare runt om i världen gör förmodligen likadant med dessa scootrar.

  Inget dåligt sagt om själva produkten, jag beställde själv en Premium+ från Eltra och är hittills nöjd förutom en viss skepsis om batteriernas kvalitet samt påstådd räckvidd med full laddning. Priserna på Alibaba reflekterar inte vad man skulle få betala med frakt, tull och andra avgifter.

  Räkna dock inte med någon som helst ingengörsmässig kunskap om dessa produkter från Eltras sida, och var medveten om att reservdelar etc finns att tillgå på annat håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *