Xiaomi har släppt nya elsparkcyklar under sommaren

None

Xiaomi M365 släpptes i december 2016 och har sedan dess varit en stor succé runt om i världen. Även här i Sverige har den varit en av de mest sålda elsparkcyklarna. Det brukar sägas att Xiaomi M365 har “demokratiserat” ägandet av eldrivna sparkcyklar genom sitt låga pris och genom att vara en av de enklaste elsparkcyklarna att använda. M365 har haft en perfekt kombination av pris, funktioner, design och kvalitet. Nu verkar M365:s dagar vara räknade och istället har två nya modeller släppts under sommaren, 1S och Essential. Även Xiaomi M365 Pro har kommit i en ny version.

 

För att göra det klart, Xiaomis nya elsparkcyklar är inga helt nya modeller. De är snarare uppdateringar av Xiaomi M365 och M365 Pro. De har ärvt det mesta från de tidigare modellerna. Detta är dock ingen nackdel. Xiaomi M365 var och är fortfarande en förträfflig elsparkcykel.

Xiaomi MI 1S kan ses som en direkt ersättare till Xiaomi M365. Det mest uppenbara är att Xiaomi MI 1S är utrustad med en instrumentpanel, vilket M365 saknar. Under skalet döljer sig dock flera förbättringar som ett uppdaterat KERS system (kinetic energy recovery system). Systemet tar till vara på energi när du bromsar och laddar på så sätt upp batteriet. KERS kan justeras i Mi Home appen för att anpassas till dig. Däcken är fortfarande luftfyllda men ska vara mer tåliga och punkteringssäkrare än tidigare. Den stora fördelen med luftfyllda däck är att de tar upp mycket av ojämnheterna från vägbanan och gör därmed resan mer komfortabel. Även fram- och baklampan har förbättras för att öka säkerheten. Utöver det har elsparkcykeln utrustats med tydligare och bättre reflexer. Utöver detta har 1S flera mindre förbättringar jämfört med tidigare modell.

Xiaomi MI Essential är en billigare version av Xiaomi MI 1S. Den enda skillnaden mellan dessa modeller är storleken på batteriet och topphastigheten. Utöver detta är det samma elsparkcykel. Även Xíaomi M365 Pro har uppdaterats och heter nu endast Xiaomi MI Pro 2. Xiaomi MI Pro 2 är en kraftigare version av Xiaomi MI 1S med mer effekt och längre räckvidd.

Se en sammanfattning av specifikationerna nedan eller kolla in vår bäst i test sida för elsparkcyklar för mer information.

Xiaomi MI Pro 2

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 45 km
Vikt: 14.2 kg
Motor:  300 watt
Batteri: 12.8 Ah (37 V, Li-Ion)
Bromsar: Elektrisk + mekanisk
Hjul: 8,5″ fälg, luftfyllda däck
Laddningstid: 8.5 timmar
Ram: Aluminium
Vattenresistent: IP54 klassad
Pris: Ca 6 500 kr

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 30 km
Vikt: 12.5 kg
Motor:  250 watt
Batteri:  7.65 Ah (36 V, Li-Ion)
Bromsar: Elektrisk + mekanisk (skivbroms bak)
Hjul: 8.5″ fälg, luftfyllda däck
Laddningstid: 5 timmar
Ram: Aluminium
Vattenresistent: IP54 klassad
Pris: Ca 5 000 kr

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

Maxhastighet: 20 km/h
Räckvidd: 20 km
Vikt: 12 kg
Motor:  250 watt
Batteri:  5.10 Ah (36 V, Li-Ion)
Bromsar: Elektrisk + mekanisk (skivbroms bak)
Hjul: 8.5″ fälg, luftfyllda däck
Laddningstid: 3.5 timmar
Ram: Aluminium
Vattenresistent: IP54 klassad
Pris: Ca 4 000 kr