Eltra 67 – Sveriges första vattentäta elsparkcykel för privatpersoner

None

Eltras nya elsparcykel har inte gått oss obemärkt förbi. Den är klassificerad med IP67 på alla sina huvudkomponenter, vilket innebär att den är helt vattentät i jämförelse med sina konkurrenter. Möjligheten att använda elsparkcykeln i alla väder öppnar för bättre användarupplevelser och tryggare körning. 

När det kommer till designen finns det ingenting att klaga på. Den är både robust och elegant på samma gång. Displayen sitter mitt på styret och är tydlig, även i direkt solljus. Men förutom sin stilrena design har Eltra 67 flera häftiga funktioner som imponerar. 

Elsparkcykeln är utrustad med NFC-teknologi som bidrar till ökad säkerhet. Vid köp får du med dig två brickor som används för att låsa upp elsparkcykeln vid körning. När du är färdig med din åktur låser du elsparkcykeln genom att stänga av den med PÅ/AV – knappen. Skulle elsparkcykeln flyttas utan att låsas upp med hjälp av brickan går ett larm. En mycket efterlängtad funktion tycker vi på Lantzen! 

Något annat vi gillar med Eltra 67 är dess möjlighet att synkronisera sin körning med mobilen. Du kan enkelt hålla koll på batteritid, hastighet, sträckor och ändring av låsfunktion. Det märks att tillverkaren har tänkt på användarvänligheten vid utvecklingen av de tekniska funktionerna. Appen är nämligen väldigt lätt att förstå och att använda, även för den som inte är tekniskt lagd. 

Det finns inte mycket att anmärka på när det kommer till komforten. Ståplattan är lagom bred och robust med batteriet fäst undertill. På grund av den låga tyngdpunkten från batteriet får elsparkcykeln en stabil känsla vid körning. Dock är den förhållandevis tung med sina 22kg, men den hopfällbara funktionen gör den smidigare att transportera om du vill ta med den i bilen på semestern. 

Eltra 67

Maxhastighet: 30 km/h
Räckvidd: 50 km
Vikt: 22 kg
Motor:  500W – 800W
Batteri: 36V 16Ah LG Batteri
Bromsar: Fram och bak
Hjul: 10“ luftfyllt framdäck 10″ punkteringsfritt bak
Laddningstid: 4-6 timmar
Ram: Aluminium
Vattenresistent: Ja – IP67
Pris: Ca 9 500 kr

Vill du veta mer? Kolla in vårt fullständiga test av Eltra 67 eller läs mer på Eltrastore.se.