Här hittar du alla våra senaste tester av elmopeder, elscootrar och elcyklar. Vi utför alla våra tester själva och är noga med att både påpeka de positiva såväl de negativa egenskaperna med respektive fordon. Allt för att du ska hitta det rätta fordonet för dig! Vill du ha en kortare sammanfattning och möjlighet att jämföra fordonen, kika då på sidorna Bäst i test elmoped, Bäst i test elscooter och Bäst i test elcykel. Vill du läsa på mer och utöka din tekniska kunskap om respektive fordon rekommenderar vi att du kolla in vår Elmopedguide, Elscooterguide eller Elcykelguide.

Elsparkcykel

Elsparkcykeln för pendlaren, den klarar av att användas i både ur och skur, sommar som vinter. Med en gedigen konstruktion, bra räckvidd och stark motor är denna elsparkcykel byggd för att klara av många års användande.

En hållbar elsparkcykel som vi på Lantzen tror kommer bli mycket populär. Den känns väldigt robust, har hög åkkomfort och många smarta funktioner.  

En kraftfull och rolig elsparkcykel med hög komfort! Detaljer som blinkers, elektrisk signalhorn samt fram- och bakljus skapar ett genomtänkt helhetsintryck. 

Vi på Lantzen har varit och provkört den populära elscootern Inokim OX. En väldesignad elsparkcykel med hög prestanda som fungerar både i stadsmiljö och i terräng.

Under en fin höstdag i Göteborg fick vi möjligheten att testa Inokims robusta och hållbara Light 2. En enkel elsparkcykel som imponerade på oss.

I vårvärmen fick vi möjlighet att låna en Egret-TEN V3 under ett par veckor. En påkostad elsparkcykel som levererar prestanda, kvalitet och hög körkomfort. 

Under början av sommaren fick vi möjlighet att testa Eltra Urban vilket är Eltras minsta elsparkcykel. Under testet imponerades vi av helheten men den har även vissa svagheter.

Elmoped

Vi har varit och träffat August på Evess för att provköra deras nya elmoped Evess Capri. En snygg elmoped i med den klassiska vespa-stilen. Men hur är det med prestandan?

Vi på Lantzen har varit och provkört NIU NQi Sport. En hyllad elmoped som fått höga betyg av många testpaneler. Bland annat blev den korad som som bästa elmoped av M3 2019. Men är den så bra som alla påstår?

Vi har haft nöjet att provköra NIUs minsta elmoped, NIU UQi Pro (även kallad NIU U-pro). Vid första anblick ser denna moped oerhört liten ut, men även om du är lång åker du bekvämt på UQi Pro.

Vi har haft nöjet att provköra NIUs nyaste modell, NIU UQi GT Sport. Förväntningarna var höga men vi blev ändå positivt överraskade. En elmoped som vi varmt rekommenderar!

Hos Scooterhuset i Göteborg har vi fått möjligheten att prova NIUs elmoped MQI+. NIU MQI+ finns i Sport och i Pro version och vi fick prova den lite mer påkostade av de två versionerna, Sport. En välbyggd elmoped som hamnar i NIUs mellansektion.

Vi på Lantzen har varit och provkört Super SOCO TC. Denna klass 1 elmoped är lite starkare och grövre byggd än den billigare versionen SOCO TS. Men hur står den sig gentemot andra elmopeder?

I sommarhettan fick vi möjligheten att provköra Viarelli Monztro Electric. Monztro som är en av Viarellis tidigare storsäljande premiummoped har fått en uppdatering i from av elektrisk drift. 

Vi på Lantzen har fått förmånen att provköra Viarelli Piccolo hos Motorsweden i Göteborg. En billig elmoped som förvånade positivt. 

Viarelli har äntligen kommit med Supermotard Electric, en robust och välbyggd elmoped i crossutförande.

Vi på Lantzen har fått förmånen att provköra Viarelli GT1E hos Motorsweden i Göteborg. En billig elmoped som dessvärre inte imponerade på oss.

I somras provkörde vi Viarelli Vincero Litium hos Motorsweden. En stilren klass 1 elmoped med mycket kraft.