Test av Viarelli Piccolo


Vi på Lantzen har fått förmånen att provköra Viarelli Piccolo hos Motorsweden i Göteborg. En billig elmoped som förvånade positivt. 

 • Specifikationer
 • Märke och modell: Viarelli Piccolo
 • Räckvidd: Upp till 60 km
 • Vikt: 65 kg
 • Motor: 2 000 watt
 • Batteri: 20 Ah
 • Bromsar: Skivbroms fram, trumbroms bak
 • Hjul 10″
 • Laddningstid: 6-8 timmar
None
None


Design

Det som slår oss vid fösta anblick är att den är väldigt liten. Det innebär givetvis både fördelar och nackdelar. Den är väldigt smidig och tar sig fram nästan vart som helst. Perfekt om man bor i staden och vill smita före i de långa bilköerna eller när det kommer till parkera. Nackdelen är att den inte lämpar sig för längre personer. Knäna tar i styret när man svänger vilket gör att man måste sitta med benen utanför styret. Inte heller lämpar sig Viarelli Piccolo att skjutsa på, inte när det kommer till två vuxna personer i alla fall. Till följd av att mopeden är liten är också förvaringen begränsad, att lämna hjälmen under sätet när man parkerat moped kan man glömma. 

En uppskattad detalj är usb uttaget som är placerad under displayen på vänster sida. Perfekt om man behöver ladda mobilen medan den ligger i facket precis under. 

Trots att Viarelli Piccolo är en ganska plastig moped så är vi alla överens om att den frambringar en viss kvalitetskänsla. Vilket är imponerande med tanke på det låga priset. En minimalistisk och stilren design tillsammans med en tydlig digital display gör att utseendet får klart godkänt!

None
None

None
None


Prestanda och funktioner

Viarelli Piccolo är verkligen rolig att köra! Den är smidig och har bra väghållning samt pålitliga bromsar. Skivbroms fram och trumbroms bak. Trots att motorns effekt inte är på mer än 2000 watt så är accelerationen upp till maxhastigheten på 45 km/h bra. Detta beror till stor del på mopedens låga vikt, 68 kilo. 

I mopeden sitter det ett 20 Ah blybatteri, som ska enligt tillverkarna klara upp till 300 laddcykler. Batteriet ger en räckvidd upp till 60 km och laddningstiden ligger mellan 6 till 8 timmar. Dessvärre är batteriet inte portabelt, vilket gör att det inte finns möjlighet att ta med batteriet in och ladda. Något att ha i åtanke när man ska köpa elmoped.Komfort

Testet gjordes enbart Piccolos hemmaplana, jämn asfalt. Tack vare den upprätta körställningen är komforten helt okej trots den något hårda sadeln. Dock misstänker vi att den inte lämpar sig på gropigare vägar eller grusvägar på grund av den relativt hårda dämpningen och de små 10 tums hjulen. 

Komforten för en vuxen passagerare är som bilden tydligt visar inget vidare. Halva baken är utanför sadeln. Men om passageraren är något mindre så sitter man bra även bak med fötterna på dom utfällbara fotstöden. Sammanfattning

En prisvärd elmoped med mycket körglädje. Perfekt alternativ för kortade personer, men fungerar även för längre om man inte planerar att skjutsa. Enligt oss har mopeden fått oförtjänt låga betyg på andra tester, till exempel i M3 test “Stort test av elmopeder – 10 heta modeller” som du kan läsa här. Något som är värt att nämna är att återförsäljaren påpekade att det var en av de få elmopeder som dom aldrig har haft något problem med. Med andra ord, en moped du kan lita på! 


Positivt

 • Billig
 • Smidig och rolig att köra
 • Bra acceleration

Negativt

 • Ej portabelt blybatteri
 • För liten för långa personer

Kolla in Motorsweden.se för mer information och bra priser på Viarelli Piccolo eller läs om fler elmopeder på vår bäst i test elmoped sida eller Lantzen testar.